Hoppa till sidans innehåll

Presentation - Emma Wallerström

24 MAR 2021 17:14
I vår tredje presentation träffar vi Emma Wallerström, först ut av tre nya ledamöter vid årsmötet 2021. Emma kommer att vara sekreterare, men också representera sektionen i förbundsstyrelsen efter förbundsårsmötet i maj.
 • Skapad: 24 MAR 2021 17:14

Namn och förening?

Emma Wallerström

Ununge skytteförening

Så kom jag in i skyttesporten?

Jag har växt upp på skjutbanan i och med att min pappa alltid hållit på med skytte. Somrarna spenderades genom att resa med husvagn genom Sverige och campa på olika skjutbanor. Det blev då naturligt att själv börja med skytte, jag ville ju också skjuta finaler och kunna vara med i alla diskussioner!

Vilka grenar skjuter jag och vilken är min favorit?

Jag skjuter 6,5 och korthåll, och då både bana och fält. Favoritgrenen är helt klart korthållsfält. Det är ju underbart att kunna gå runt en fältskyttestig, göra bedömningar och sedan direkt se resultatet!

Andra idrotterfarenheter utöver skyttet?

Inte i organiserad form. Däremot har jag varit aktiv inom flera andra organisationer.

Mitt bästa och sämsta minne från skjutbanan?

Det är faktiskt samma minne, och finns bevarat via före- och efterbilder. Min allra första tävling utanför hemmabanan skedde i Ramselefors i Västerbotten. Jag var otroligt taggad innan, och var full av förväntningar. Väl på vallen så gick det inte direkt som jag hade tänkt mig, och jag lämnande vallen med tårarna forsande ner för kinderna. Minns jag rätt hade jag skjutit runt 20 poäng sämre än vad jag brukade och var helt förstörd. Dagen hade kunnat sluta där, i full besvikelse. I Ramselefors finns dock en tanke om att alla barn och ungdomar ska skjuta final för att få träna och få erfarenhet. Jag fick därmed chansen att ta revansch, och efter en hel del övertalning från mina föräldrar så gjorde jag ett nytt försök. Jag minns inte alls hur det gick i finalen, men jag minns tydligt känslan efteråt. Att få den möjligheten att få visa för mig själv vad jag kan prestera gjorde att dagen till slut blev bra, och jag minns att jag var stolt över mig själv (så stolt man nu kan vara som åttaåring).

Min roll i gevärssektionen och vad jag vill bidra med?

Jag är sekreterare och även en av gevärssektionernas representanter till förbundsstyrelsen. Jag tror att jag kan bidra med erfarenhet och nya åsikter när det gäller styrelsearbetet, då jag varit verksam i styrelser inom många skilda områden. Jag är även utbildad jurist, vilket säkert kan komma till användning! Genom mitt intresse för fältskytte så hoppas jag att få dela lite idéer gällande just de grenarna.  

Fem snabbfrågor:

 • Semesterresmål?
  • Ramselefors och Tavelträffen.
 • Det lägger jag på grillen?
  • Spetskål och aubergine, så gott på grillen!
 • Det dricker jag till grilltallriken?
  • Mineralvatten, helt klart underskattat!
 • Staden eller landet i sommar?
  • Alltid landet! Hur ska jag kunna skjuta i stan 😉
 • Det visste du inte om mig?
  • Jag kommer ursprungligen från Väddö utanför Norrtälje, har de senaste 4,5 året studerat i Umeå och bor numera i Falun!
Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...