Hoppa till sidans innehåll

Skåne kommer inte arrangera SM-veckan

31 MAR 2021 17:44
Vi har fått nedanstående besked från Skåne när det gäller SM-veckan 2021. Gevärssektionen ser över alternativa lösningar. Besked dock efter att tävlingsstoppet upphävts.
  • Skapad: 31 MAR 2021 17:44

Besked från Skåne:

Skytteföreningarna i den gruppering som tänkte arrangera Sm-Veckan i Skytte 2021 hade ikväll möte om framtiden. 5 av 6 föreningar var representerade. Angående  Sm-Veckan i Skåne har vi följande beslut/information till er.
 
  • Vi är inte villiga att arrangera Sm-Veckan 2021 längre. Anledningen är främst att vi inte tror att vi kommer få/kan arrangera den men tydligast är att vi ser att våra funktionärer inte är villiga att göra det (mycket svårt att motivera dem att planera etc. när framtiden är så osäker och flera säger att de vill hålla avstånd även i år och denna sommaren.)
  • Vi tänker också att läget är om möjligt ännu svårare att säga hur sommaren 2021 blir och tänker att vi redan nu kanske tydligt skall förmedla att tävlingarna bli inställda
  • Vi är öppna att arrangera Nationella SM som en "hemmabanetävling" (Inoficiellt mästerskap, likt JSM och Ban-SM förra året - förutsatt att man får skjuta på hemmabana för myndigheterna) någon gång under året och tänker då att man kanske förmedlar den tanken till skyttarna i samband med att man informerar om att SM-tävlingen ställs in
  • Hemmabanetävling för Sportskyttet tror vi inte själva på - så därför föreslår vi inte det 
  • OM någon annan arrangör/förening vill arrangera en delmängd av Sm-programmet (tex Sm 300m Sport och JSM 50m som arrangerades förra året) så är vi positiva till att någon annan gör det. Detta är ju också förutsatt att man får arrangera någonting.
  • Vi har inga beslut om hur vi vill arrangera Sm-Veckan 2022 eller inte. Luften har gått ur vissa, tredje gången gillt säger andra. Den frågan får i så fall diskuteras senare
  • När vi gemensamt skall kommunicera ut detta är något som vi föreslår att Gevärssektionen beslutar om. 
 
Vi vet att detta är ett mycket tråkigt beslut men med erfarenheter från förra året så tycker vi att vi måste besluta oss tidigare än förra året. 
------------------------------------------------
Avslutningsvis: Gevärssektionen får just nu många mail om "tävlingsstoppet" för icke yrkesverksam idrott och när "vi" ska upphäva det. Det är, en gång för alla, inte Gevärssektionen eller för den delen Skyttesportförbundet som avgör när tävlingsstoppet upphävs. Det är Folkhälsomyndigheten och Regeringen som tar beslut i den frågan.
Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...