Hoppa till sidans innehåll

EYL 2022

28 APR 2022 07:04
Helgen 22-24/4 avgjordes norra regionens kvalificeringstävling  för de unga skyttarna i Tallin, Estland
  • Skapad: 28 APR 2022 07:04

Tävlande för Sverige på gevär gjorde Anton Salomonsson, Ida Eklund, Evelina Neumann Szilagyi och Jesper Johansson. Fredagen var fri träning under några timmar då allt var uppstyrt med transferbussar mellan skjuthall och hotell, lite stressigt. På lördagen var det lottat som första match mot Norge och andra match mot Estland. Ett väldigt starkt Norge gick segrande ur den bataljen. Matchen mot Estland var jämnare och mer spännande men slutade i vinst för svensk del. 
Under söndagen väntade match mot i tur och ordning Danmark och Finland. Efter halva matchen mot Danmark var det helt jämnt mellan lagen innan de svenska skyttarna gjorde ett litet ryck och kunde vinna till slut. Helgens sista match, mot finland var helt avgörande för vilka lag som skule kvalificera sig till finalen i Budapest. Vid vinst skulle det bli finalplats för svensk del annars var det nödvändigt att plocka in 4 poäng på Estland som också hade två vunna matcher. Ett Finland som inför matchen mot Sverige inte hade någon seger hade bara äran att skjuta för. Som så ofta skulle det visa sig att motivation räcker långt. Finsk seger och dessvärre dessutom så visade det sig även till slut att avståndet till Estland var för stort till slut då de gjorde en smått otrolig insats mot Norge och lyckades med att plocka tillräckligt med poäng för att hålla de svenska skyttarna bakom sig. 

De svenska skyttarna slutade på tredje platsen så nu blir det till att vänta och hoppas på att kunna få den extra plats som går till den bästa trean för att få delta i den stora finalen som för året går i Budapest, Ungern

Kan kort nämnas att även pistolsektionen deltog med ett lag som även de slutade på en tredjeplats och som också får förlita sig på andra resultat. 

Glädjande är att det som vanligt är en fantastisk sammanhållning mellan pistol och gevärsungdomarna

Resultat:
EYL North Qual 2022 Results Book Tallinn Estonia(1).pdf

Skribent: Patrik Hjortskull
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...