Hoppa till sidans innehåll
  • Stafett ställnFoto:
  • Stafett knäFoto:
  • RegnFoto:
  • Stafett liggFoto:

Henrik vann Tavelstafetten i Ramsele

14 JUL 2022 14:04
En grym enkelserie av Björn Johansson, starka finalspurter av Martin Nilsson och Ingemar Månsson samt imponerande avslut av slutsegrare Henrik Olsson. Där har ni Tavelstafetten i ett nötskal.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2022 14:04

Tyvärr verkar det lite kärvt med grundsyftet i Tavelstafetten – att ersätta Brommastafetten – om det sedan beror på geografisk placering eller tidpunkt på säsongen kan man alltid spekulera i. Hur som helst avverkades under torsdagens kamp en traditionell svensk mästerskapsomgång omfattande huvudskjutning, enkel och final.

Grym 98-poängare i enkeln

I ställningsklassen svarade Berit Olsson från Öved-Östraby för bästa huvudskjutningen med 143 poäng, hon följdes så långt av Olle Gabrielsson, Rommehed, och den yngre generationen i form av Henrik Olsson på 142 dito.

Då kom sannolikt dagens prestation. Björn Johansson från Kvistbro dunkade nämligen in imponerande 98 poäng i enkeln, vilket gav honom delad ledning med Olle. Båda med 235 poäng.

Då finalens fem knäskott avverkats var huvudskjutningens topptrio tillbaka på banan. Olle, Henrik och Berit summerades så långt alla till 281 poäng, skuggade av Björn med 280 poäng.

En nia i skott elva gav Olle en tillfällig ledarposition med 290, innan Henrik bestämt sig på allvar. När Olle drog en dyr femma i tolfte skottet, drog Olsson ifrån med en nia och 298 poäng. 10, 9, 10 i de avslutande tre skotten gav skåningen segern med 327 poäng och fem dito i segermarginal.

- Jag skjuter en förvånansvärt bra knäserie och sen är jag noga men tar lång tid på mig i ståskotten i finalen. Är nöjd med knä och stå idag, men i liggande finns det mer att ta. Känns bra inför kommande SM, analyserade Henrik, som likt sina föräldrar är allätare på skytte.

- Jag är allätare. Sport 300 är roligt, men allt har sin charm och olika utmaningar.

Olle Gabrielsson tvåa med 322 och trea en frenetiskt (från finalbana 8) spurtande Martin Nilsson med 319 poäng. I sista skottet klev han förbi Björn Johansson, klubbkompisen i Kvistbro, tack vare bättre finalserie.

Urban svarade för en reprisseger

I knästående klippte Urban Johansson från F21 och Norrbotten andra raka segern. Till skillnad från igår ledde han denna gången finalen från början med 238 poäng och tre i marginal till Bo Knoblauch från Karlstad-Ulvsby. Urban summerades till 330 poäng och vann därmed tävlingen med fem pinnar.

För finalens spurt svarade Ingemar Månsson, Helsingborg. Med en 95:a i finalen tog han sig upp från sjätte finalbanan till en slutliga andraplacering med 325 poäng. Bakom honom desto tajtare på 323 och 322, men längsta strået en den kampen drog slutliga trean Bo Allansson, Stenungsund. Han gick in i finalen med 234 och lämnade den samma med 323 poäng, båda gångerna på bronsplatsen.

Oförändrat genom liggandefinalen

I liggandemästerskapet tycktes placeringarna cementerade från grund till final. Roger Hjälström från Ununge hade skaffat sig ett försprång på fyra poäng redan inför finalen och tappade en pinne till tvåan Maja Lindberg, Ramselefors, som i sin tur drog ifrån trean Stefan Thorin, Umeå.

Med andra ord samma topptrio in i finalen och ur den samma. Roger summerades till 340 poäng av 350 möjliga, följd av Maja med 337 poäng och Stefan med 334 dito.

Under kvällen fortsätter tävlingarna i Ramsele med Björkskottet i korthåll fält.

Alla resultat samt fler bilder hittar du på:

www.ac-skytte.com

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...