Hoppa till sidans innehåll
 • Image (21)Foto:
 • Image (10)Foto:
 • Image (22)Foto:
 • Image (11)Foto:
 • Image (14)Foto:
 • Image (13)Foto:
 • Image (9)Foto:
 • Image (16)Foto:
 • Image (15)Foto:
 • Image (12)Foto:
 • Image (20)Foto:

Lotten och Ludwig vann SM 3x20 50 meter

23 JUL 2022 21:36
Idag var det 3X20 som gällde för 50 m skyttarna. Boden bjöd avslutningsdagen fortsatt på ett fint sommar väder med lagom värme och växlande vindar.
 • Uppdaterad: 23 JUL 2022 21:36

Juniorer

Idag kom det 6 herrjuniorer till start. Grundomgången vanns av Anton Salomonsson Össjö med 571 poäng före Axel Löfvander Dagstorp-Lilla Harrie och Emil Ala-Kulju Nyköping. Det var bland dessa herrjuniorer kampen om guldet skulle stå.

Guldet gick till Axel Löfvander silver Anton Salomonsson och på bronsplats Emil Ala-Kulju.

Bland damjuniorerna var det en liten tapper skara om 4 skyttar som kom till start.

Till final var det sedan 3 skyttar som gjorde upp om medaljerna. Guldet togs av Mathilda Gustafsson Bromma-Solna silver gick till Melinda Lövskog I16/LV6 och på 3e plats Louise Becker Algutsrum.

Seniorer

Högsta damresultat in i final var Lotten Johansson Ramselefors med 578 poäng.

Efter en lite strulig final med tekniska fel, vilket även drabbade herrjuniorerna då de sköt samtidigt, visade åter Lotten att rutinen sitter kvar i kroppen. Med 448,3 poäng före tvåan Louise Rosell Algutsrum 437,2 poäng tog hon för helgen sitt andra SM guld. Bronset gick till Mathilda Hjelm Kalmar Läckeby.

Lottens kommentar efter denna mycket lyckade helg var att ” det var långt över förväntan, träningsmängden med en liten där hemma blev inte alls så mycket som jag hade tänkt mig”.

Bland herrarna var dagens högsta resultat Anders Henriksson Linköping med 577 poäng och för att ta sig till final krävdes 560 poäng.

Under finalen rådde ganska snälla vindar dock fick man hålla koll på vimplarna för att inte tappa poäng.

Ludvig Wässman Björksta kopplade tidigt i finalen greppet och in för ståendeskyttet ledde han med 0.8 poäng före Mathias Sjöström Vimmerby Efter de första fem ståskotten tog Emanuel Söderlund Aleholm över ledningen före Mathias Sjöström. Ludvig hade det lite kämpigt och halkade ner till en 4e plats. Men, med en dunder serie på 51,8 jobbade han sig upp till en andra plats endast 1,4 poäng bakom Emanuel.

När sista tävlings skottet hade avlossats gick guldet till Ludwig Wässman, Björksta, och silver till Erik Sahlin, I16/Lv6, och på bronsplats Emanuel Söderlund Aleholm.

Kommentar från Ludvig efter skyttet var att han var mycket nöjd med att efter en mycket dålig första serie i stå kunde jobba sig tillbaka och skjuta mycket bra. Detta var hans första SM guld i ställningar som han värderar detta mycket högt.

Stor tack till Norrbotten

Gevärssektionen tackar Norrbottens Skyttesportförbund för att de har arrangerat detta Total SM som en återstart efter coronan.

De banor som har använts både under det nationella skyttet och under sportgrenarna är väldigt fina och vi hoppas att vi någon gång igen får komma tillbaka igen.

Nästa år är det Björksta och Västerås som på Stockkumla som kommer att ta emot sportskyttarna på både 50 och 300m någon gång i augusti.

/ Lolo Ramsing (text)

Pontus Rinaldo (bilder)

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...