Hoppa till sidans innehåll
  • ParaskytteFoto:
  • fältFoto:
  • KnäståendeTräningFoto:
  • fältmarkeringFoto:
  • liggträningFoto:

Läger i Piteå för krutgrupp norr

04 JUL 2022 18:54
Krutkrupp Norr började läger i Piteå Skf:s korthållskyttebana på lördag morgon 2:a juli 2022. Det var över tio personer och en Paraskytte som hade kommit både att lära ut och lära sig mera om korthållskytte.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2022 18:54

Vi tackar viktiga personen från Piteå Skf som ansvarade för ”lägerelden” under lunchtiden. Skyttar och ledare kunde grilla sin egna lunch på en mycket bra glöd! 

Det var ovanligt varmt under lägerhelgen, närmare 30 grader både på lördag och söndag. Vi är inte så jättevana att träna skjuta och tävla här uppe på Norrbotten i sådan varme! Gruppen hade även trevlig samvaro efter skytteträningar. Gruppen spelade t.ex Boule tillsammans på lördagskväll under ”midnattssol”.

Viktigt med kontinuitet

På lördagen var det fokus på ligg och i ställningsskytte knästående både för nationella och sportskyttar. Det blev alltså bra kontinuitet efter senaste läger i Umeå 20-21.5 2022. Tränare Anders Larsson instruerade först liggskytte, och därefter hur man får bra balans och skjutställning i knästående. Samma saker som skyttar tränade i Umeå.

När det var så soligt och varmt, då passade det bra också gå genom teoridel t.ex på vilket sätt ”mirage/hägring” kan påverka träffbilden i gevärsskytte, och även vad är sk. ”parallaxfel”? Vad det kan betyda i korthållskytte? Det var ingen som kunde svara direkt på dom där frågorna. Anders förklarade vad är det för saker. Nu hade skyttarna ökat sitt kunskapsförråd gällande skytte i olika förhållanden på olika skyttebanor.

Korthåll fält

På den andra lägerdagen söndagen var det korthållsfältskytte i schema. Det var även nybörjare med på fältskytte. Tränare Roger Blombäck förklarade på vilket sätt korthållsfältkytte skiljer sig jämförd med vanlig 50-meters skytte, och vilka saker är viktigaste i fältskytte. Vad är sk. ”skala”, hur kan man hjälpa avståndsbedömning genom kornring mm.  Nybörjare fick bra start för korthållsfältskytte, och det blev bra träffar på olika figurer för alla skyttar. Nu hoppas vi på att det blir även ökat aktivitet för fältskytte för alla som var med i läger!

//Ari-Jukka Perkiömäki, ledare Svenska Skyttesportförbundets Krutgrupp Norr

Stort tack till krutgruppen i norr att vi får följa ert arbete via artikel och bilder. Krutgruppen i mellansverige har också haft ett par inslag. Vi tar tacksamt emot text och bilder från genomförda läger, inte minst för att inspirera fler.

/Mikael Svensson

Skribent: Ari-Jukka Perkiömäki/Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...