Hoppa till sidans innehåll
  • Liggande 4Foto:
  • Liggande 3Foto:
  • Liggande 2Foto:
  • IMG_0042Foto:
  • Liggande 1Foto:

Olle vann Tavelträffen i liggande

15 JUL 2022 09:16
Särskjutning i tre fall av fyra möjliga. Tavelträffens tävling A på Ramseles 300-metersbana visade upp många grader av dramatik under fredagsförmiddagen.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2022 09:16

A-klassen var som upplagd för en kunga-kamp i Gävle-Dala-stil. Olle Gabrielsson från Rommehed gick in i liggandefinalen med 197 poäng mot 196 för Bengt Jansson, Söderala.

48-49 i första serien gav delad ledning, innan 50-49 gjorde att Olle tog tillbaka kommandot inför ”skott för skott”. Ett drama som slutade med 343-343 och särskjutning. Två tior i första sudden-skottet följdes av 10,7 mot 9,8 i Olles favör.

- Det var fantastisk sikt idag, jättekul att skjuta när det blir tior. Finalen var riktigt dramatisk, konstaterade Olle, som är tydlig med vad som gäller i särskjutning.

- Det är bara att göra det man ska. Det får inte komma några ”inte-tankar” utan bara att tänka positivt.

Bakom de båda i täten svarade Anna Eklöf, från Storfors och Värmland, för glimrande skytte på den sjätte finalbanan. Två 50-serier följdes av fyra raka tior innan en ”niklas” i sista gav summan 342 poäng och en bronsplacering.

Än jämnare i C-klassen där inte mindre än fyra skyttar hade 299 poäng efter elfte skottet respektive 327 efter det 14:e skottet. När det var dags för summering återfanns tre stycken 337:or till pallen. Placeringarna på pallen fick Urban Johansson (F21), Ingemar Månsson (Helsingborg) och Jan-Ola Olsson (Öved-Östraby) särskjuta om, sedan Jan-Ola haft kommandot ett par gånger i skott för skott.

En ”niklas” för Jan-Ola i första sudden-skottet gav en bronsplacering, medan de två övriga herrarna fick fortsätta. Då uppenbarade sig en åtta för Ingemar, vilket innebar silverplatsen. Via 10,7 och 10,3 triumferade så Urban Johansson för tredje dagen i rad – imponerande.

Veckans första särskjutning

I det första finalpasset utspelades den mest jämna kampen i D-klassen, där arrangörsklubbens Mathias Fredriksson gick in som ledare.

Då den första finalserien avverkats hade Bengt Myhrberg från Bälinge-Jumkil via en 49:a gått upp i ledningen, innan Kasper Svensson, Eggvena-Bråtensby tog över efter två serier.

I skott för skott utmanades Kasper i första hand av Kjell Lind, Bälinge-Jumkil, och Maja Lindberg från Ramselefors. Då det var dags att summera landade såväl Kasper som Kjell på 334 poäng mot 332 för trean Maja.

Veckans första särskjutning var därmed ett faktum. Var sin tia i första sudden-skottet följdes av 8,7 för Kasper och ytterligare en 10,5 för Kjell, som därmed triumferade.

- Det var ganska lugnt och stabilt idag. Hade lite otur med några 9,9 men man får vara nöjd med vad det blir. Sparade innertiorna till särskjutningen, det var nog de första jag sköt, sa Kjell, som efter segern laddar om för SM i Boden.

Inför B-klassens final hade Roger Hjälström från Ununge grundat väl med 196 poäng och en marginal på fem poäng. Roger kunde därför lugnt och tryggt defilera hem segern med 342 poäng mot 334 respektive 329 för tvåan Marlene Forsell Forsman, Ramselefors, samt en starkt spurtande Linda Bergman, Ununge.

I U-klassen var Edwin Frant från Moälven-Modo tyvärr allena, men gick i mål med 302 poäng totalt.

Under eftermiddagen avgörs Tavelträffens tävling B i ställningar, innan det under kvällen är dags för Vännässkyttet i korthåll fält denna intensiva dag i Ramsele.

Live-visning, kompletta resultat och fler bilder återfinns på www.ac-skytte.com

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...