Hoppa till sidans innehåll
  • FöreningslagFoto:
  • DistriktslagFoto:
  • 20220720_110740Foto:
  • senFoto:
  • 20220720_100338Foto:
  • vetFoto:

Skånedominans i korthåll ställning

20 JUL 2022 17:14
Axel Löfvander från Dagstorp-Lilla Harrie och Ingemar Månsson från Helsingborg såg till att gulden i korthåll ställningar vid SM i Boden hamnade i Skåne.
  • Uppdaterad: 20 JUL 2022 17:14

Dagen bjöd på goda skjutförhållanden, om än en lite väl stekande sol.

Efter grundomgången ledde Ingemar Månsson, Helsingborg, veteranklassen med 194 poäng, före Christer Berntsson, Varberg, på 190 poäng och Olle Gabrielsson, Rommehed, på 188 poäng.

Ingemar Månsson höll länge och stadigt i sin ledning, och ledde inför sista finalskottet med tre poäng. När krutröken lagt sig konstaterades att Ingemar Månsson skjutit en sjua, medan Olle Gabrielsson, som då låg tvåa, avslutat med en tia. Både Olle Gabrielsson och Ingemar Månsson hade då 333 poäng.

På särskjutningens första treskottsserie sköt båda 27 poäng. I den andra omgången sköt de båda först en nia och sen en tia.

Särskjutning i veteranfinalen

Pulsen var då hög hos publiken, och säkerligen även hos skyttarna. I det sista skottet lyckades Ingemar Månsson få in en tia medan Olle Gabrielsson fick nöja sig med en nia. Ingemar Månsson blev därmed, efter den rafflande särskjutningen, återigen svensk mästare. Silvermedaljen gick till Olle Gabrielsson och bronset till Christer Berntsson på 331 poäng. Värt att nämna är även att Ingemar Månsson innan det sista finalskottet hade chans att tangera sitt eget svenska rekord.

Stark finalspurt av Axel

I seniorfinalen hade Filip Andersson, Västerås, ledningen på 191 poäng. Axel Löfvander, Dagstorp-Lilla Harrie, som gick in i finalen på en sjätteplats, visade på ett fint skytte och efter 48 i skott för skott stod han som segrare med 332.

Silvermedaljen gick till Filip Andersson på 329 och Louise Rosell, Algutsrum, knep bronsmedaljen på 327. Det är även glädjande att se de blandade åldrarna i seniorfinalen. Det visar återigen att skytte är en sport för alla.

Social samvaro och fältskytte

Ikväll kommer de skyttar som vill samlas och äta middag tillsammans nere i Bodens centrum. Ett fint initiativ av arrangören och ett ypperligt tillfälle för alla skyttar att hinna gå igenom alla de skott som skjutits hemmavid under pandemiåren.

Därefter laddar vi om inför morgondagens fältskytte och hälsar återigen sportskyttarna välkomna till Bodens skyttecentrum.

/ Emma Wallerström (text och bilder)

Fotnot: SR Radio Norrbotten besökte onsdagens tävlingar. Ungefär en timme in i programmet kommer intervjuer med Emma Wallerström, Olle Gabrielsson, Michael Normann och Roger Blombäck i nämnd ordning med lite musik och nyheter emellan.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1974568

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...