Hoppa till sidans innehåll
  • förberedelseFoto:
  • gevärsteoriFoto:
  • uppvärmningFoto:
  • knäståendeFoto:
  • tränarutbildningFoto:

Träningsläger och tränarutbildning i norr

26 MAJ 2022 12:28
Krutgrupp Norr samlades till årets första träningsläger i Umeå skyttehall 20-21.5 2022.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2022 12:28

Gevärs tränarutbildning startade samtidigt, och den fick nu fortsättning efter egna studier på Svenska Skyttesportförbundets webkurser Steg 1 Ledare och Steg 1 Gevär.

Deltagare kom från Umeå, Vindeln, Piteå och Gällivare. Det var närmare 20 personer som var på läger och tränarutbildning tillsammans.

Läger börjades med uppvärmning. Efter det tränare Anders Larsson började instruera skjutteknik för gevärsskyttar, och tränare Roger Blombäck började teoridelen i tränarutbildning.

Alla började skjuta på ligg, och ställningsskyttar tränade även knästående och ståskytte. Det var första gången på korthåll för några skyttar, när dom provade skjuta på knästående och stående. Alla dom tyckte att det var bra och lärorikt prova även ställningsskytte. Man fick bra grunder på ställningsskytte, och det går nu fortsätta träna ställningar även på hemmabana.

Träningsgrupper bytte platser i hallen, och dom som var med i tränarutbildning fick komma instruera korthållsskyttar med stöd av Anders Larsson. På möteslokalen fortsatte Roger Blombäck teoridelen bl.a med avslappningsteknik och grunderna i mental träning.  Tiden gick fort och vid 17-tiden det var tid avrunda allt som vi lärde oss under lördagen.  En god middag väntade på oss i en av stadens restauranger efter många bra skott och utbildning.

På nästa morgon fortsatte skytteläger och tränarutbildning. Stor vikt lades på söndagen att skyttar, och även för dom som var med på tränarkursen får en bra förståelse på vilket sätt ett korthållsgevär med ammunition fungerar, och hur kan det påverka t.ex precision i skytte.  "Man brukar ju bara skjuta och skruva diopter" var tankar från många, utan att tänka på saken noggrannare. Man måste ju vårda bra sportskyttevapen också, och Anders Larsson hade många bra tips för det också. 

Det här läger var inomhus, och nästa läger för Krutgrupp Norr ska vara utomhus i Boden 2-3.juli 2022. Då kommer skyttar även kunna skjuta på 300-metersbana och träna 6,5mm banskytte ligg och ställningar inför SM-veckan i Boden. Skyttar önskar även träna korthåll fält i träningsgruppen, och det ska vi göra på kommande läger.

Ari Perkiömäki ledare Krutgrupp Norr

Skribent: Mikael Svensson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...